Alt om Danhostel Haderslev

Lidt om stedets historie

De historiske oplysninger om grunden, som Haderslev Vandrerhjem ligger på, strækker sig tilbage til omkring 1660, men allerede før det tidspunkt var grunden bebygget. Der lå dengang en gård på grunden, midt i den gamle landsby Erlev. Omkring 1742 var gården en kongelig fæstegård. Der har således været drevet landbrug på stedet i mange år.

Fra 1911 og frem til 1976 var der et børnehjem på stedet, Erlev Børnehjem, som blev drevet af Nordslesvigsk Asyl.

Med viceskoleinspektør Knud Ehlers som foregangsmand fik Haderslev sit første vandrerhjem i 1937 på Hertug Hans skolen. Tidligere overlærer August Hansens lejlighed på skolen dannede rammen.

Fra 1946 havde vandrerhjemmet midlertidigt til huse på Lembckevej 2 i ”Deutche Buucheri”. På det tidspunkt var der plads til 36 overnattende gæster.

I 1976 blev Erlev Børnehjem nedlagt, og Haderslev Vandrehjem fik mulighed for at flytte til sin nuværende placering med helt perfekte rammer for et moderne vandrerhjem, og stedet blev døbt Erlevhus.

Selvom stedet fik en gennemgribende renovering ved overtagelsen, var det allerede året efter nødvendigt med en udvidelse af tagetagen for at have sengepladser nok.

Siden er der løbende sket udvidelser og forbedringer, blandt andet i 1980 med en ny fløj på 1. sal i hovedbygningen og i 2001, hvor Erlevhus igen blev moderniseret med blandt andet bad og toilet i hovedbygningens værelser, etablering af hytteby og campingplads.

I dag er Haderslev Vandrerhjem et moderne vandrerhjem med plads til 120 overnattende gæster og med mange faciliteter og muligheder – dog stadig med stemningen omkring stedets og byens gamle historie i behold.

Book? Hjælp? Spørgsmål?

Brug vores kontaktformular
Skriv en mail til haderslev@danhostel.dk
Ring +45 74 52 13 47

PRISER

HUSREGLER

MORGENBUFFET

BESØG SØNDERJYLLAND

FORDELSKORT

 

KANOUDLEJNING